Bracia Koral oficjalnym partnerem plebiscytu Smaki Krakowa 2016

Marka Bracia Koral - Lody Jak Dawniej została partnerem wspierającym prestiżowego plebiscytu kulinarnego Smaki Krakowa 2016. Jeszcze w tym roku, podczas uroczystej gali, poznamy najlepsze restauracje i kawiarnie stolicy Małopolski.

Smaki Krakowa 2016 to organizowany już od 3 lat plebiscyt kulinarny, dzięki któremu mieszkańcy Małopolski mają okazję poznać najlepsze restauracje, kawiarnie i szefów kuchni w Krakowie. W tym roku miejsca te można było zgłaszać w aż 5 kategoriach: Szybka pycha, Cafe - bistro, Casual (codzienna), Fine Dining (ekskluzywna restauracja) oraz Nowa na mapie Krakowa. Na podstawie zgłoszeń Czytelników i Internautów, Kapituła Plebiscytu nominowała do drugiego etapu konkursu wybrane miejsca, spośród których wyłoni laureatów. Nazwy najlepszych restauracji i kawiarni zostaną ogłoszone podczas uroczystej gali, która jeszcze w tym roku odbędzie się w Krakowie.

W kapitule plebiscytu Smaki Krakowa 2016 zasiadają: Anna Starmach - absolwentka francuskiej prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu oraz jurorka MasterChefa, Adam Chrząstowski - szef kuchni restauracji Ed Red, Dominika Wójciak - zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef, autorka książek kulinarnych i bloga kulinarnebezdroża.blogspot.com, Małgorzata Cetera-Bulka - Prezes Polska Press Oddział w Krakowie oraz Małgorzata Nitek - z-ca Redaktora Naczelnego Dziennika Polskiego.

W czasie finałowej gali uczestnicy będą mieli okazję spróbować aktualnie dostępnych smaków i wariantów produktów Bracia Koral - Lody Jak Dawniej, zarówno lodów impulsowych, jak i tych dostępnych w kanale HoReCa. Gala będzie również okazją do zaprezentowania elementów wspierających sprzedaż, które swoim partnerom biznesowych oferuje PPL Koral.

- Od początku istnienia marki Bracia Koral - Lody Jak Dawniej, staramy się bardzo dynamicznie rozwijać kanał HoReCa, budując stabilne i długofalowe relacje z restauracjami, kawiarniami i hotelami. Z każdym sezonem przybywa miejsc, w których to właśnie lody Bracia Koral osładzają czas gościom - mówi Piotr Gąsiorowski, Dyrektor Marketingu PPL Koral, właściciela marki Bracia Koral - Lody Jak Dawniej. Udział i partnerstwo w tak prestiżowym wydarzeniu, podczas którego prezentowane są najlepsze kawiarnie i restauracje w Krakowie to dla nas okazja do zaprezentowania oferty dla potencjalnych partnerów biznesowych, ale również prezentacji szerszej publiczności naszej wizji tworzenia marki bliskiej konsumentowi, odwołującej się do uniwersalnych wartości - dodaje.

Każdego roku organizatorzy plebiscytu wydają również okazjonalny album. Na kolejnych kartach Smaków Krakowa czytelnicy mogą znaleźć przepisy najlepszych szefów kuchni pracujących w wyłonionych w plebiscycie miejscach. Ekskluzywne wydawnictwo to nie tylko okazja do poznania upodobań mistrzów sztuki kulinarnej, ale również doskonałe źródło inspiracji i swoisty przewodnik po najlepszych krakowskich restauracjach i kawiarniach.

Szczegółowe informacje na temat plebiscytu można znaleźć w dedykowanym serwisie www.smakikrakowa.pl.


dostarczył infoWire.pl